top of page
  • Petra Papierníková

Vítame nových členov

EduEra má plnú posádku!


Posledné mesiace ste si mohli všimnúť náš prebiehajúci nábor na nových členov. Prihlásilo sa k nám mnoho mladých ľudí, ktorí sú plní nadšenia a motivácie zmeniť veci vo svojom okolí k lepšiemu. Po mnohých telefonátoch, osobných stretnutiach tu máme tretiu generáciu EduEra rodiny.


Petra Nižnanská

Peťa je študentka dramaturgie na divadelnej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Jej bratia by tvrdili, že je malá, no aj napriek svojej výške je to osoba s veľkými snami. Rada by písala, tvorila, inscenovala, videla Times Square, vyhrala súťaž v karaoke a vlastnila byt s terasou na streche.

Celý život ju obklopovali inšpiratívni ľudia a teraz je čas, aby sa stala jedným z nich. Chce ďalej posúvať dobro formou, ktorá ju bude napĺňať. Miluje prácu s deťmi, večery s priateľmi, tanec a jedlo. Rada objavuje krásu v maličkostiach a hoci by ju niekto nazval naivnou, verí, že ľudia sú dobrí. Vystihujú ju prívlastky, ktoré dostávala celý život: nepoučiteľná romantička, plná protikladov, optimistický rojko, či dievča princípu. Verí, že do EduEry bude prispievať svojím zodpovedným prístupom okoreneným (väčšou) štipkou šialenstva a kreativity.

Veronika Briestenská

Veronika je študentkou divadelnej dramaturgie na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Nikto poriadne nevie, čo študuje, ale každý vtípi, že to bude niečo umelecké.

Venuje sa predovšetkým písaniu dramatických textov a poézie. Zároveň sa podieľa na tvorbe divadelných predstavení. Mimo školy sa zaujíma o kultúru a nie len tú Slovenskú. Keď môže, cestuje do zahraničia a keď nemôže, necháva zahraničie docestovať za ňou. Pracuje v medzinárodnom prostredí, organizuje eventy pre hostel v Bratislave a snaží sa cestovateľom ukazovať našu krajinu v čo najautentickejšej podobe. Okrem toho, že veľa a často rozpráva o svojich psíkoch, má dobré knižné odporúčania na akúkoľvek príležitosť.

Adriána Tibenská

"Ako sa máš?" Miluje otázky a zmysluplné odpovede. Odpoveď „fajn“ jej nestačí. Je študentka na Obchodnej akadémii v Trnave, ktorá hľadá a chopí sa každej príležitosti. Keď ju stretneš zistíš, že odpoveď nie, je u nej tabu.


Zistila, že Slovensko je jedna krásna krajina a mladým ľuďom ponúka viac než dosť. To je jeden z dôvodov, prečo rozbieha workshopy na základných školách o neformálnom vzdelávaní. Je to aj výstupný projekt v ročnom leadershipe pre stredoškolákov – IAMbitious. Založila Študentskú radu na jej škole, dobrovoľníči na rôznych festivaloch, detských akciách, robieva animátorku v táboroch a skúša všetko, čo môže.


Je bývala volejbalistka, nakoľko po štyroch rokoch aktívneho volejbalu cítila, že je čas ísť ďalej. Drží sa hesla „Všetko sa dá!“ a ľudia o nej hovoria, že má až príliš ružové okuliare.

Daniela Malatincová

Študentka anglicko bilingválneho gymnázia v Sučanoch. Usmievavá, veselá kopa!

Patrik Masrna

Patrik Masrna je vysokoškolským študentom na Technickej univerzite v Košiciach, ktorý prejavuje veľký záujem o dianie v mieste svojho bydliska, a to najmä v záujmovej oblasti športu. Hoci študuje v oblasti informačných technológii, je si vedomý potreby rozvíjať sa aj na úrovni rozvoja medziľudských vzťahov, komunikácie, argumentácie a komunitnej spolupráce.

Ako zakladateľ Mládežníckeho futbalového centra Kapušany by sa chcel stať inšpirátorom pozitívnych zmien spájajúcich viaceré záujmové oblasti vo svojej komunite.

Daniela Hadačová

Študentka ekonómie na Technickej univerzite v Košiciach, zaujíma sa o projektový manažment.

Tešíme sa na spoluprácu!

Recent Posts

See All
bottom of page